zondag 16 mei 2010

Respect . . .


Ook dit hoort op dit Blog:
Respect!, diep respect verdienen de mensen die op hun vrije dag tot wel 40(!)vuilniszakken troep uit de groeven verwijderen.
Kilo’s lege blikjes, flesjes, drinkkartons, chipszakken en ander verpakkingsmateriaal worden er dan verzameld uit de kilometers gangen bij Klein-Ternaaien (net ten zuiden van Maastricht) om vervolgens langs een aantal kronkelige steile bospaadjes naar beneden vervoerd te worden.
Een Aktie waar je U tegen zegt !!
Niet door de Gemeente of een andere, wel of niet belangrijke, Overheidsdienst, maar door gewone Berglopers die hun hart voor de berg op de goede plaats hebben!
De verzamelde troep is achtergelaten door de bezoekers die het niet zo nauw nemen met de voor ons zo fascinerende gangenstelsels.
Theelichtjes, vaak wel tientallen, bakenen vaak een route, maar worden vervolgens “gewoon” vergeten bij het naar buiten gaan. Na een aantal van deze acties liggen er wel een paar honderd van deze dingen die nooit weer vergaan in deze omgeving.
Dus bij dezen: een groot compliment, een diepe buiging en chapeau voor de echte Berglopers die dit een aantal keren per jaar klaarspelen!
De foto is van bergloper Piet die helemaal uit het Brabantse komt om hier de groeven op te ruimen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten